Kitka, Bazyl i Eliot

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Re: Kitka, Bazyl i Eliot

Post autor: Audrey »

Aga, miałam przeczucie, że to moga być kłaczki. Ty tez tak przecież myślałaś. Ale, że rtg ich nie wykazało... Dziwne.
Awatar użytkownika
Beate
Agilisowy Rezydent

Post autor: Beate »

Oby to jednak nie lamblia , tylko wieelki kłak.
Bajzelku zdrowiej nam szybciutko <ok> <ok> <ok> <ok>
Awatar użytkownika
atomeria
Agilisowy Rezydent

Post autor: atomeria »

Audrey pisze:Aga, miałam przeczucie, że to moga być kłaczki. Ty tez tak przecież myślałaś. Ale, że rtg ich nie wykazało... Dziwne.
Zapytam o to. Jeszcze wczoraj robiliśmy rtg z kontrastem po 24h, nawet kupala było widać. Ale o ile pamiętam to zdjęcie moglo nie obejmować górnego odcinka przewodu pokarmowego, albo to co w nim było wzięto za treść pokarmową? Nie wiem, tak zgaduję, ale zapytam.

Jakbym przestała się odzywać na forum, to się nie martwcie, bo to będzie znaczyło, że mi się internet skończył w telefonie <mrgreen> Ten domowy wyprowadził się z TŻ, a nowego jakoś od tygodnia nie mogą mi aktywować (odradzam zawieranie umówy z Plusem przez e-sklep, chciałam sobie oszczędzić wizyty w salonie, tymczasem najpierw tydzień trwalo wysyłanie routera, bo wysłali natychmiast, tyle że dopiero po telefonie do nich, a teraz od ponad tygodnia nie mam aktywacji, tacy są zarobieni, wiem, bo też monitowałam).
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

Ech, nie było mnie, a tu takie historie.

Tak bardzo współczuję. Trzymam kciuki najmocniej jak potrafię za zdrowie zwierzaków.

A może Diunka pilaby czystek? Czytałam że w zachodniej europie to norma, że psy piją czystek w miskach. Badania naukowe potwierdzają, że zwalcza on boreliozę.

Aga :kiss: :hug:
Awatar użytkownika
Yolla
Agilisowy Rezydent

Post autor: Yolla »

Bajzelku- prawdziwemu mężczyźnie bardzo dobrze w różowym :kotek: :kotek: :kotek:
Agnieszko może porozmawiać z wetem czy w przypadku braku objawów po "wydaleniu kłaka" koniecznie trzeba truć lamblie w całym stadzie?
życzę Wam wszystkim przede wszystkim odpoczynku :-) i duzo zdrowia rzecz jasna
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Aga :(((( kciuki za Was trzymam caly czas, mam nadzieje, ze bedzie juz tylko lepiej <ok>
Awatar użytkownika
atomeria
Agilisowy Rezydent

Post autor: atomeria »

Yolla pisze: Agnieszko może porozmawiać z wetem czy w przypadku braku objawów po "wydaleniu kłaka" koniecznie trzeba truć lamblie w całym stadzie?
Yollu, żebyś wiedziała jak się morduję z takimi myślami :(((( Zwłaszcza, że jest jeszcze starowinka Diunka. I co ze mną? W poniedziałek idę do mojego lekarza.
Nie mam pewności, czy faktycznie truć, jeśli nie byłoby objawów. No tak, ale jeśli truć nie będę, to będziemy nosicielami i przez to zagrożeniem na przykład dla dzieci mojej Siostry :(((( Wykluczone.

W tej chwili najważniejsze, że Bajzelek ma się dobrze :-) :kotek: Wymiotów brak, w kuwecie porządek. Trochę boję się tak pisać, żeby nie zapeszyć. Diunka też dobrze znosi leczenie doksycykliną, a blizna ładnie się goi (a to na łokciu, więc trudnym miejscu).

Wczoraj w klinice przyjął mnie szef, głównie dlatego, że chciał porozmawiać o sobotnich wydarzeniach i mailu, który mu wysłałam :-)
Doktor jest przeciwny leczeniu Diunki jednocześnie doksycykliną i na lamblię (metronidazol+aniprazol najprawdopodobniej), ja też. Podjęliśmy decyzję, że zaczynamy od badania Diunki i jeśli test będzie negatywny, to od razu leczymy wszystkie koty. I on się właśnie upiera, żeby leczyć wszystkie koty. Jeśli test będzie pozytywny (a tego najbardziej się spodziewam, myślę, że to Diuncia jest źródłem paskudy), a żadne z futerek nie będzie miało objawów, to czekamy na zakończenie leczenia Diunki doksycykliną (jeszcze 3 tygodnie) i potem leczymy wszystkich razem.
Chciałam powtórzyć test u Bajzelka, nasza Pani Wet powiedziała, że jak sobie życzę, ale naprawdę nie powinnam się spodziewać innego wyniku, natomiast Doktor wprost powiedział, że to bez sensu, że i tak już wydałam mnóstwo pieniędzy na badania i po prostu szkoda kolejnych, bo on jest pewien, że będzie pozytywny...
Ale jeśli Diunka będzie negatywna, to będę miała zagwostkę, wtedy powtórzę Bajzelka, w końcu błędy się zdarzają, prawda?

W każdym razie mam o czym myśleć, dzięki Danusi mam też materiały do przestudiowania, jeszcze raz dziękuję, Dobra Kobieto :kwiatek:

Jak się ogarnę, założę wątek na temat lambliozy, brakuje go tutaj.

Kochane Moje, na bieżąco podglądam moje ulubione, czyli Wasze wątki, jestem z Wami duchem, chociaż się nie udzielam, ale nie da się ukryć, że w obecnej sytuacji mózg mi dymi od myślenia o tym jak rozwiązać nasze problemy :(((
Buziaki dla Was wszystkich i podziękowania za Wasze kciuki :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Awatar użytkownika
Beate
Agilisowy Rezydent

Post autor: Beate »

Trzymaj się Atomerio :hug: i głaski dla futrzastych :pies: :kotek: :kotek: :kotek:
<ok> <ok> <ok> <ok> <ok> <ok>
Awatar użytkownika
Malena

Post autor: Malena »

Agnieszko dalej trzymam za Was kciuki :hug: :kotek: :kotek: :kotek: :pies:
Awatar użytkownika
ozon
Agilisowy Rezydent

Post autor: ozon »

Aguś, przytulam Cię mocno, oczywiście z zaciśniętymi kciukami <ok> <ok> <ok> <ok> <ok> <ok>
Zablokowany