YOGUŚ Mazuria*PL & CARMELCIA Mikołówka*PL

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Malena

Re: Miś YOGIŚ z Mazurii*PL

Post autor: Malena »

<rotfl> no nie zjadł jej <lol> chyba ją lubi <mrgreen> chodzi po domu i ją nawołuje. Widzę, że Yogusiowi spodobało się bardzo ganianie z Carmelką. Mógłby to robić non stop, ale na to żeby ciągle się ganiać, to Carmelka musiałaby więcej jeść
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Super wiesci :-D dzielne urwisy, czas chyba zmienić tytuł wątku <gwiżdże>
:kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Ha, to było wiadome od początku, że Yoguś się przełamie :) Bo Carmelki nie da się nie kochać <serce>

Super! :ok: :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Jakie wspaniałe wieści <tańczy>
Dzielny Yoguś :kotek: i Carmelka :kotek:
Awatar użytkownika
Kamiko
Hodowca
Hodowla: Mazuria*PL
Kontakt:

Post autor: Kamiko »

Malena :ok:
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

Zawsze kiedyś następuję to przełamanie ....to i tak było szybko.

Cały czas powtarzam, że u nas Fi aklimatyzowała się przez miesiąc.
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

No to powolutku czekamy na wspólne zdjęcia rodzeństwa <tańczy>

<gwiżdże> <gwiżdże>
Awatar użytkownika
Malena

Post autor: Malena »

Dziewczyny potrzebna mi jest Wasza pomoc. Pytanie do wszystkich posiadaczek więcej niż jednego kota: Jak poznać że koty tylko się bawią w zapasy, a kiedy zaczynają się brutalne zabawy albo walki?
Ja nigdy nie miałam do czynienia z dwoma kotami i nie wiem czy jak koty się zaczepiają, podgryzają po łapach i brzuszkach, powarkują na siebie (a właściwie tylko Carmelka na Yogusia) to znaczy że zabawa wymknęła się spod kontroli czy wręcz przeciwnie dobrze się bawią i nie powinnam ich rozdzielać? Ja im przerywam, a jak tylko odejdę one robią dokładnie to samo trochę mnie to przeraża bo Carmelka przy Yogusia to okruszek, ale ani Carmelka ani Yoguś nie ucieka przed tym drugim po rozdzieleniu
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Malena pisze:Dziewczyny potrzebna mi jest Wasza pomoc. Pytanie do wszystkich posiadaczek więcej niż jednego kota: Jak poznać że koty tylko się bawią w zapasy, a kiedy zaczynają się brutalne zabawy albo walki?
Ja nigdy nie miałam do czynienia z dwoma kotami i nie wiem czy jak koty się zaczepiają, podgryzają po łapach i brzuszkach, powarkują na siebie (a właściwie tylko Carmelka na Yogusia) to znaczy że zabawa wymknęła się spod kontroli czy wręcz przeciwnie dobrze się bawią i nie powinnam ich rozdzielać? Ja im przerywam, a jak tylko odejdę one robią dokładnie to samo trochę mnie to przeraża bo Carmelka przy Yogusia to okruszek, ale ani Carmelka ani Yoguś nie ucieka przed tym drugim po rozdzieleniu
Z czasem będziesz wiedziała...
Ja początkowo byłam przerażona, rzucałam się na pomoc, odwracałam uwagę itp.
Potem już tylko patrzyłam czy krew się nie leje i futro nie lata. Nie lała się i nie latało, więc uznałam, że to zabawa, zwłaszcza że żadne nie uciekało, nie chowało się... To są jeszcze kociaki, ich zabawy mają prawo tak wyglądać :)
Awatar użytkownika
Szopi
Hodowca
Hodowla: Mikołówka*Pl

Post autor: Szopi »

U kociaków jest to rzeczą dopuszczalną i normalną, elementem gry, zabawy, nauki, bo kociak poznaje granice na które może sobie pozwolić, natomiast u dorosłego kota takie zachowanie już niekoniecznie jest dobre, zbyt silne i zbyt długi podgryzanie może nie być przyjemne dla jednej ze stron, jeżeli będzie tego za dużo, to rozdzielaj misie i piórko w ruch, żeby na nim się "wybawiły", a nie na sobie.
Zablokowany