Betuś pisze:Znalazłam karmę, gdzie chyba nie ma kurczaka, ale jej skład mnie przeraża <shock>
Ktoś stosował?
Kattovit Gastro
Skład:
zboża, mięso i produktu uboczne pochodzenia zwierzęcego (16,5% maczka z mięsa króliczego), jaja i produkty uboczne produkcji jajecznej, ekstrakt z białka roślinnego, oleje i tłuszcze, drożdże, roślinne produkty uboczne, minerały.
Lekkostrawne produkty: mączka z mięsa z królika, ryż, suszone jaja, tłuszcz drobiowy, olej z łososia.
Dodatki:
Dodatki dietetyczne:
witamina A (16.800 j.m./kg), witamina D3 (1.680 j.m./kg), witamina E (168 mg/kg), cynk [jednowodny siarczan cynku] (270 mg/kg), jod [bezwodny jodan wapnia] (8,0 mg/kg), selen [selenian sodu] (0,22 mg/kg), tauryna (1.500 mg/kg).
Dodatki technologiczne:
przeciwutleniacze.
Betuś, tu są jajka, Yolla chyba dobrze radziła, zeby ich też unikać skoro alergia na kurczaka występuje.
Wg mnie większość karm weterynaryjnych z serii gastro bedzie zatwardzać bardziej, raczej sa dedykowane kotom z biegunkami, ale tutaj ktoś mądrzejszy musi się wypowiedzieć...
Tyson na gastro robił właśnie koralikami, słkychac było jakby ktoś kamienie sypał do kuwety.
Wtedy przeszłam na ToTW rybną (bez kurczaka i jajek), naprawdę super ją tolerował, niestety Kaya nie. Ponieważ mialam marzenie karmić koty jedną karmą przeszłam na Acane grasslands, ale Kaya i tej nie tolerowala, więc ona jest na RC gastro...
Tak czy siak, wyniki badań najwazniejsze. Trzymam kciuki <ok>