Kitka, Bazyl i Eliot

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Re: Kitka, Bazyl i Eliot

Post autor: Sonia »

yamaha pisze:
Sonia pisze: u mnie dziur w ziemi, jak w serze francuskim, (...) pomysł, czy czasem nie wsypać do tych dziur qupali od miśków
No ja sobie wypraszam :hammer:
<lol>
Do ziemi psze Pani chcę sypać, nie do sera :brzydal:
Awatar użytkownika
atomeria
Agilisowy Rezydent

Post autor: atomeria »

Dziś Kitunia przyniosła mi do domu jaszczurkę. W mordce, nie w futerku jak Missy :)
Udało się ją uratować.

Soniu, nornice są śliczne, ale wredne, jednej takiej uratowałam życie, a ona mi potem zryła kawał trawnika, nie wiem, może myślała, że mi się odwdzięcza kopiąc tunele w trawniku, może usłyszała coś o napowietrzaniu :)
Ex TŻ próbował się jej pozbyć, sypał trutkę w każdą norkę, jaką znalazł... a ona nic sobie z tego nie robiła :) Żyje sobie u mnie do dziś, ale zawarłyśmy rozejm, ja jej daję spokój, a ona nie ryje mi w trawniku, tylko między krzaczkami. Póki co nie widzę, żeby krzaczkom to przeszkadzało. Nie wiem tylko jak dobrą pamięć ma nornica i czy aby na pewno przekaże warunki rozejmu swoim dzieciom.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Ja właśnie najwięcej tych dziur to mam przy tujach i kilka na trawniku, boję się tylko, żeby to tujom nie zaszkodziło, bo na trawie to już przeżyję te dziury z daleka ich nie widać.
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Post autor: jasminka »

atomeria pisze:Dziś Kitunia przyniosła mi do domu jaszczurkę. W mordce, nie w futerku jak Missy :)
Udało się ją uratować.

Soniu, nornice są śliczne, ale wredne, jednej takiej uratowałam życie, a ona mi potem zryła kawał trawnika, nie wiem, może myślała, że mi się odwdzięcza kopiąc tunele w trawniku, może usłyszała coś o napowietrzaniu :)
Ex TŻ próbował się jej pozbyć, sypał trutkę w każdą norkę, jaką znalazł... a ona nic sobie z tego nie robiła :) Żyje sobie u mnie do dziś, ale zawarłyśmy rozejm, ja jej daję spokój, a ona nie ryje mi w trawniku, tylko między krzaczkami. Póki co nie widzę, żeby krzaczkom to przeszkadzało. Nie wiem tylko jak dobrą pamięć ma nornica i czy aby na pewno przekaże warunki rozejmu swoim dzieciom.
U mnie nornice i krety nie mają szans przy moim 10 letnim kilerku Megusi całą włókninę w kwietniku popodnosiła i kreta zabiła <gwiżdże> kitunia piękna <zakochana>
Awatar użytkownika
manita
Agilisowy Rezydent
Kontakt:

Post autor: manita »

atomeria pisze:Nawet nie pomyślałam o tym, że porcelanowy kumpel mógłby nie postać <suchy> Poza incydentem z moim ulubionym wazonem, koty nigdy niczego nie strąciły z mebli...

Kitunia romantycznie...

Obrazek

.. a tam naprawdę chyba ma focha, bo nie dość, że nie wpuściłam jej do domu z myszką (upolowała na tarasie), to jeszcze ukróciłam zabawę nią...
<serce>
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

Przepiękne zdjęcie <zakochana> <pokłon>
Awatar użytkownika
norka
Agilisowy Rezydent

Post autor: norka »

niom...fotka Kotuni piękna.... <zakochana>
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

U mnie chłopaki królują na balkonach, ale Bolek i Lolek nie przepuszczą nikomu.. mój ogród jest bezpieczny <lol>

Pomysł z qupalem kocim dość ciekawy <lol> <lol>

Kitunia jest bajecznie piękna :mdleje: :mdleje:
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Jak cudnie rozmarzona Kitunia <zakochana> :kotek:
Awatar użytkownika
atomeria
Agilisowy Rezydent

Post autor: atomeria »

Dziękuję wszystkim Wam :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

Sonia - jeśli to tylko dziury, to nie jestem pewna, czy to nornica u Ciebie mieszka, nornice robią tunele tuż pod gruntem i wierz mi, że szlag człowieka może trafić jak znajduje je w trawie.
Moim krzaczkom póki co żadne kopanie w okół nie zaszkodziło, a to wszystko młode roślinki, ale trudno mi powiedzieć, czy można być pewnym, że nigdy żadnej szkody nornice im nie zrobią.

Czy Wasze koty też schudły przez upały? Moje wyraźnie mniej jadły, Bajzelek zjechał najmniej (waży 6,3), Puszek troszkę więcej <hura> i waży 8,2, ale najwięcej Kitunia i to już mnie nie cieszy, znów wygląda jak przecinek (waży 3,6). Poza tym u niej zmiana wagi jest zawsze problemem z uwagi na lek który przyjmuje :(((( Ale nic to.

Ponieważ we wtorek zabieram wszystkie koty na przegląd, odkurzyłam pierwszy transporter, jaki kupiłam, zastanawiając się, czy Kitunia się w niego zmieści.

Chyba się zmieści?

Obrazek

A tu jeszcze coś dla zastanawiających się czy wieża z zooplus jest odpowiednia dnia brytków:

Obrazek

Może powinnam wrzucić do wątku o drapakach?

Obrazek

A to już komórkowiec

Obrazek

A skoro dziś Puszkin w roli głównej, to ostatni obraz - "świecące brzusio", czyli Puszek w swojej ulubionej pozycji relaksacyjnej

Obrazek

Miłego weekendu :kwiatek:
Zablokowany