Megi i Tytus

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Tytusek chce małą ustawić, pewnie dlatego jej takie manto spuszcza. Myślę, że mała da radę, jeszcze tylko trochę podrośnie to mu odda z nawiązką <lol>
Awatar użytkownika
nessie

Post autor: nessie »

Patrz, czy się krew nie leje, bo Tytus chyba przesadza...
Niech się odezwa ci ze stadem, bo ja mam jednego. Ale poprzednie koty były czasem zmuszone do towarzystwa i takie dźwięki wydawały raczej z obrzydzenia.
Awatar użytkownika
MischaPL

Post autor: MischaPL »

Nie no krwi nie ma on raczej tak ją szczypie niż gryzie, mała jest dzielna i chce postawić na swoim, jak się zbierze w sobie i rusza na Tytusa to on podskakuje na 1 m w powietrze :D Dziś wskoczył na nią i przygniótł po czym jak już była unieruchomiona zaczął lizać jej łapki ale to ja doprowadziło do białej gorączki :)
Awatar użytkownika
Dracanka

Post autor: Dracanka »

Ustawianie-ale nie w walce,tylko w "zabawie".

U mnie było tak samo-najpierw świeżak dostawał manto,czasem wrzeszczał z bólu,ale takie rzeczy sa konieczne i naturalne,zapewniam że krzywda się nie stanie(podglądać zawsze warto,ale spokojnie).
A malucha odda,jak podrosnie ;-)) sama bedzie zaczepiała,ale szef-Tutus-szefem będzie i taka kolej rzeczy <mrgreen>
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

No wygląda to troszkę strasznie, jak ją Tytus okłada, ale hierarchia musi być zachowana. Pierwszy rządzi. A kizie miluśkie :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Post autor: jasminka »

Ja mam 2 kotki i wydaje mi się że to normalne zachowanie u mnie też czasem trzepią sobie futra ;-)) jakaś rozrywka musi być ,jak jest głośniejszy miauk to przerywają obie zabawę by po chwili zacząć na nowo,nie martw się ale może jeszcze ktoś bardziej doświadczony się wypowie :-) oba kotki są piekne możesz być dumnym ''ojcem'' <ok>
msajdak

Post autor: msajdak »

Mała jest przecudna <zakochana>
Z resztą oboje są bardzo pięknymi pluszakami :kotek: :kotek:

Co do filmiku to uważam, że należy delikatnie zabronić Tytuskowi takiego traktowania małej. Trzeba przerywać walkę jak Tytus jest na górze i mała nie może dać sobie rady. Jest jeszcze za malutka. Ja swoje rozdzielałam jak któraś była zbyt agresywna. Teraz już tego nie robię bo szanse są wyrównane. Proszę też pilnować pazurków i często przycinać bo bardzo łatwo mogą zadrapać sobie wzajemnie oczęta. U mnie mała raz tak ciachnęła dużej oko. że miesiąc leczenia był potrzebny :-( Teraz pilnuję żeby szabelki były skrócone :-?
Awatar użytkownika
MischaPL

Strofowanie Tytentego nie ma sensu w mej opinii , dziś wziąłem urlop ale jak jutro pójdę do pracy to bite 8h będzie się mógł boksować i nikt mu nie zabroni, z tego co zauważyłem jego celem jest podgryzanie , nie miota łapami po pyszczku tylko łapie w żelazny uścisk i gryzie :) Czeka aż się mała ukorzy :) Muszą przejść ten test bojowy inaczej musiałbym wziąć urlop na 2 miesiące i łazić ciągle za nimi, to awykonalne. Z Waszych doświadczeń ile trwał okres tego docierania ? Czy dopiero jak ona dużo podrośnie to się skończy bo będzie potrafiła mu dosolić ?:)
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Post autor: mimbla »

Strasznie ją tłucze, ale nie kładą uszu po sobie. U mnie tak wyglądają kocie zapasy, tylko zwykle na wolnej przestrzeni, tutaj Tytus za bardzo mała przydusza... U mnie jest nawet podgryzanie gardełek i chwytanie zębami za łapki, ale jako przemoc postrzegam tylko te walki, w ktorych koty miały położone uszy i zjeżone grzbiety. zdażyło mi się to tylko 2 razy, gdy nawachały się kocimiętki i oszalały... :pity:
Obserwuj dzieciaki, jeśli któreś z nich piszczy, a drugie nie przestaje go lać, przerwij zabawę.
Awatar użytkownika
MischaPL

Podgryzanie szyi występuje również w tym przypadku , łap również , Tytus lubi też ugryźć ogon małej i zwiać na chwilę :) W zasadzie to ona piszczy non top , tzn. w mej ocenie piszczy, nawet jak ją pogłaszczę gdy nie ma ochoty to potrafi zapiszczeć :) Ogólnie to nie widzę u niego złości , jakiegoś takiego niezdrowego zacięcia, bardziej chęć zabawy a to że mu to łatwo przychodzi (mam na myśli przewracanie i dominacja w parterze) to to wykorzystuje kiedy może.
Zablokowany