*Kostek*Sonia*Rominka*

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
elsa

Re: *Kostek*

Post autor: elsa »

Aleex pisze:Ja też chętnie się nauczę, bo co potrafię, to właśnie pokazałam w wątku moich chłopaków :haha: :haha: :haha: :haha:
Liczy się kreatywność, a tej Ci nie brakuje <mrgreen> <ok>

asia, ja sama się uczyłam, też mi nikt niczego nie pokazywał. Wprawdzie jak miałam wątpliwości, to męża pytałam co gdzie znaleźć w aparacie, ale sama zaczęłam bawić się w ustawienia manualne. Tero mogę jedynie powiedzieć, co zapamiętałam z książki, że balans bieli należy ustawić na chmury, nawet w przypadku słonecznego dnia, że zapisywać zdjęcia w RAW, bo to plik surowy, który daje o wiele więcej możliwości jeżeli chodzi o obróbkę (ja zapisuję i w RAW i w JPG, jeszcze nie czuję się na tyle pewnie, żeby w samych RAWach. Aaa, tylko RAWy otwiera się specjalnymi programami, ja mam Photoshopa i Lightrooma, ale męczę się z nimi, oj męczę, taki ze mnie zawodowiec <diabeł> ). Wiem też trochę jak manewrować czasem i przesłoną oraz ISO, ale to wyczytałam z książki i tego linka, którego podesłałam ;) Reszta to czysta improwizacja <mrgreen>

a to fotki wyjściowego Kostka, który miał okazję zobaczyć w jakim pięknym mieście mieszka - byliśmy z nim na spacerze nad morzem; oraz zakochanej pańci <mrgreen>

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Slicznie wygladacie <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Powtorze jeszcze raz : cudny kot, cudne fotki :ok: :ok: :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Cudownie <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Awatar użytkownika
Hann

Post autor: Hann »

Ależ Ci Kostek pasuje, Elsa! No jakoś tak, nie obraź się, jesteście podobni <lol>

A spacerek mu się podobał? Bo moje jednak za spacerowaniem specjalnie nie są... Czyt. "spacerek, przykro mi, ale nie" <lol>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

<lol> <lol> <lol> Ja tez stwierdzilam niejakie podobienstwo <mrgreen>
Ale jako, ze Elsa jest "nowa" na forum, to sie troche balam, ze jak jej napisze o waskim rozowym nosku, pieknych blekitnych oczach podkreslonym czarna kreska, a potem sie rozpedze do wlosow w uszach i wlochatych lap (no jak to ja, zawsze cos wymysle <lol> ), to Elsa moze sie obrazic <roll>
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

:haha: :haha:
Włochate łapy, elsa jest Hobbitem? <shock> :haha:

Piękne zdjęcia, cudnie wyglądacie razem :)
A Kostek nie spylał Wam z rąk na plażę?
Awatar użytkownika
elsa

Hann pisze:Ależ Ci Kostek pasuje, Elsa! No jakoś tak, nie obraź się, jesteście podobni <lol>

A spacerek mu się podobał? Bo moje jednak za spacerowaniem specjalnie nie są... Czyt. "spacerek, przykro mi, ale nie" <lol>
<mrgreen> Powiem Ci Haniu, że jak przeglądałam dzisiaj te fotki, to tak własnie mi się zdało, że oczy podobne, czy cokolwiek, ale że coś mamy z siebie - może "charakterek" <diabeł>

No właśnie taki komercyjny spacer nie sprawdził się w przypadku Kostka, chciał siedzieć tylko na rękach, kolanach, trochę się bał tego, co się działo wokół. Za to na ogródku jest Panem, tam się czuje swobodnie i bezpiecznie, codziennie dobija się do drzwi balkonowych, zeby go wypuścić i na tym poprzestajemy :-)

<serce> Dziękuję dziewczynki za miłe wpisy!

P.S. Ale Wy pędzicie z tymi postami, codziennie zakładam sobie, że odwiedzę każdy wątek, ale nie dajecie mi szans! :axe:

Acha, do przyjazdu dziewczynek zostało 6 dni :redrose:
Awatar użytkownika
elsa

yamaha pisze:<lol> <lol> <lol> Ja tez stwierdzilam niejakie podobienstwo <mrgreen>
Ale jako, ze Elsa jest "nowa" na forum, to sie troche balam, ze jak jej napisze o waskim rozowym nosku, pieknych blekitnych oczach podkreslonym czarna kreska, a potem sie rozpedze do wlosow w uszach i wlochatych lap (no jak to ja, zawsze cos wymysle <lol> ), to Elsa moze sie obrazic <roll>
<lol> <lol> <lol>

A nie chciałam się zdradzać ze swoim pochodzeniem, rozszyfrowałyście mnie w 5 minut <diabeł>

Się nie obrażam, zaczekałabym na rewanż <rotfl> Nie, no co Wy, żartujcie, to nie pokażę dziewczynek :mimbla:

MoniQ pisze::haha: :haha:
Włochate łapy, elsa jest Hobbitem? <shock> :haha:

Piękne zdjęcia, cudnie wyglądacie razem :)
A Kostek nie spylał Wam z rąk na plażę?

No dobra, gatunek pikoki <lol> <mrgreen> <lol>

Nieee, nie uciekał, był na smyczy. A poza tym on z rąk nie chciał zejść, do ucieczki było mu daleko :-)
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

Piękne, piękne...

Uwielbiam na niego patrzeć. <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Bardzo przypomina mi kształtem Ragdolla (to cudnie długaśne futerko <serce> <serce> <serce> )

A wasze wspólne zdjęcie zachwyca. Śliczna Pani, śliczny kot <ok> <ok> <ok> <ok> <ok>
Awatar użytkownika
elsa

Fusiu pisze:Piękne, piękne...

Uwielbiam na niego patrzeć. <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Bardzo przypomina mi kształtem Ragdolla (to cudnie długaśne futerko <serce> <serce> <serce> )

A wasze wspólne zdjęcie zachwyca. Śliczna Pani, śliczny kot <ok> <ok> <ok> <ok> <ok>
Bywa, że czasami mam problem z rozróżnieniem nevek, ragdolli i birmańskich świętych. Zdarza się przy mniej regularnych rysach, albo po prostu taki laik ze mnie <mrgreen> Nad ragdollem długo się zastanawiałam, ale że miałam wcześniej syberyjczyka i chciałam pozostać przy tym typie, to wybrałam nevkę :)

Dziękuję <serce>
Zablokowany