Liczy się kreatywność, a tej Ci nie brakuje <mrgreen> <ok>Aleex pisze:Ja też chętnie się nauczę, bo co potrafię, to właśnie pokazałam w wątku moich chłopaków![]()
![]()
![]()
asia, ja sama się uczyłam, też mi nikt niczego nie pokazywał. Wprawdzie jak miałam wątpliwości, to męża pytałam co gdzie znaleźć w aparacie, ale sama zaczęłam bawić się w ustawienia manualne. Tero mogę jedynie powiedzieć, co zapamiętałam z książki, że balans bieli należy ustawić na chmury, nawet w przypadku słonecznego dnia, że zapisywać zdjęcia w RAW, bo to plik surowy, który daje o wiele więcej możliwości jeżeli chodzi o obróbkę (ja zapisuję i w RAW i w JPG, jeszcze nie czuję się na tyle pewnie, żeby w samych RAWach. Aaa, tylko RAWy otwiera się specjalnymi programami, ja mam Photoshopa i Lightrooma, ale męczę się z nimi, oj męczę, taki ze mnie zawodowiec <diabeł> ). Wiem też trochę jak manewrować czasem i przesłoną oraz ISO, ale to wyczytałam z książki i tego linka, którego podesłałam ;) Reszta to czysta improwizacja <mrgreen>
a to fotki wyjściowego Kostka, który miał okazję zobaczyć w jakim pięknym mieście mieszka - byliśmy z nim na spacerze nad morzem; oraz zakochanej pańci <mrgreen>