O? To jednak koty mają w zwyczaju nosić różne rzeczy w zębach. Balbina też przynosi zabawki jako zachętę właśnie, niestety zazwyczaj ma na to ochotę o 7 rano i wskakuje z nimi do łóżka. A przy kąpielach towarzyszy zawsze, spaceruje po krawędzi wanny, czasem przechyla się i sięga łapką do wody, zawsze boję się że wpadnie tam jak jak jestem w wannie a to już może dla mnie nie być śmieszne...Truskawka pisze:Mój Chocersik (czarna szylkretka) parę razy przymierzała się do miednicy z wodą, generalnie nęci ją odgłos pluskania, siedzi pod wanną gdy syn bierze kąpiel, jednak nigdy nie zwodowała się <lol> . Jeśli kicia tak kocha wodę to podziwiam. Choco też lubi biegać za kulką z papieru, ale tylko czasem przynosi ją w paszczy. Wędke przynosiła regularnie jako zachętę do zabawy. Kradnie długopisy i użala się nad nimi głośno, że to nie myszy co prawda, ale chwali się, że coś złapała.
Balbina - kotka kartuska
- Masza
Re: Balbina - kotka kartuska
- Masza
Dziękujemy Muszę dopiero nauczyć się umieszczać zdjęcia Za to mam jeszcze drugi filmik z aportowaniem:sandra pisze:Sliczna i mądra koteczka <zakochana> Niech zdrowo rośnie <serce> I prosimy o duze ilości zdjec <mrgreen>
Swietnie aportuje, ten filmik z noszeniem wędki tez super <mrgreen> Mała spryciula <serce>
https://www.youtube.com/watch?v=jRT1Ylc72Io
- Truskawka
- Agilisowy Rezydent
Słodka dziewczynka niech chowa się zdrowo. Mnie oprócz brytków bardzo podobają sie koraty i koty burmskie. Takie trochę przeciwieństwo naszych dostojnych brytyjczyków <mrgreen> .
- Masza
Zaktualizowałam avatar, to już BalbinaMasza pisze:Balbina to kotka kartuska. I jest to moja druga kotka tej rasy. Na zdjęciu przy loginie jest Maszka, jej siostra. I to z Maszką jeszcze rejestrowałam się na tym forum.
Długo tu nie zaglądałam. Maszka niestety urodziła się się ze śmiertelną nieuleczalną wadą serca, żyła tylko rok i 5 dni, Pani Dorota zna sprawę. Wspominam o tym dlatego bo gdyby ktoś kiedykolwiek potrzebował porady w związku z Tetralogią Fallota u kota, to ja chętnie pomogę bo sporo przeszłam i nauczyłam się postępowania. Przy okazji zachęcam wszystkich żeby co roku wykonywali swoim kotom echo serca, najlepiej u lekarza ze specjalnością kardiologii weterynaryjnej. Większość chorób serca można skutecznie leczyć a niektóre wady u kotów operuje się. Wprawdzie w Polsce lekarze nie chcą operować kocich serduszek ale już np. w Czechach tak, i dobry kardiolog potrafi to zorganizować. Taka sytuacja była u Maszki, gdyby nie to że wada była absolutnie nieoperacyjna to nasza Pani doktor zorganizowałaby nam operację w którejś z klinik czeskich. Przy okazji chciałabym pozdrowić naszą kardiolog bo dr Mirka Ziemba to najlepszy lekarz z jakim miałam do czynienia Jeśli ktoś poszukuje kardiologa to dr Mirkę polecam wszystkim. To nie tylko doskonały fachowiec ale przede wszystkim cudowna osoba
No ale dość smutnych tematów bo przyszło nowe... Maszka odeszła a na drugi dzień urodziła się Balbina, tak jakby zamieniły się. Jest całkowicie zdrowa. Teraz dmucham już na zimne i chociaż miała niedługo po urodzeniu zrobione echo, to zrobiliśmy drugi raz przed sterylizacją.
Masza miała mnóstwo zdjęć, a z Balbiną dla odmiany, poszłam w filmowanie Pozwolę sobie co jakiś czas zamieszczać te ciekawsze.
Jeśli ktoś nosi się z zamiarem zakupu kota kartuskiego to również chętnie podpowiem gdzie najlepiej
W imieniu swoim i kotów kartuskich, dziękuję wszystkim za miłe słowa na forum dla brytków ! I oczywiście Pani moderator za kosmetykę linków
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Cześć Balbinko
Ślicznotka z ciebie <zakochana>
- Masza
Dziękujemy Twoje koty to rosyjskie?asiak pisze:Cześć Balbinko
- Masza
Powiedzcie mi proszę jak umieścić w podpisie ten kalendarzyk który liczy wiek kota bo mam z tym problem. Nie pokazuje mi się obrazek tylko zostaje lokalizacja?
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Tak... :-)Masza pisze:Dziękujemy Twoje koty to rosyjskie?asiak pisze:Cześć Balbinko
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Już się przenoszę, zapomniałam, że Balbina to kartuz <lol> Musi Pani pamiętać, że one zawsze wyglądają na takie odrobinę nieproporcjonalne. Stosunkowo duże korpusy na nie najgrubszych nogach Nie może też Pani kierować się za bardzo wagą, bo kartuz jest bardzo mocno umięśniony, a mięśnie ważą. Na filmiku Balbina wygląda świetnie, a nawet szczupło, nie wiem, jak wygląda teraz
- KAnia
Obejrzałam filmiki, zakochałam się w Balbinie <serce>