Balbina - kotka kartuska

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Masza

Re: Balbina - kotka kartuska

Post autor: Masza »

Truskawka pisze:Mój Chocersik (czarna szylkretka) parę razy przymierzała się do miednicy z wodą, generalnie nęci ją odgłos pluskania, siedzi pod wanną gdy syn bierze kąpiel, jednak nigdy nie zwodowała się <lol> . Jeśli kicia tak kocha wodę to podziwiam. Choco też lubi biegać za kulką z papieru, ale tylko czasem przynosi ją w paszczy. Wędke przynosiła regularnie jako zachętę do zabawy. Kradnie długopisy i użala się nad nimi głośno, że to nie myszy co prawda, ale chwali się, że coś złapała.
O? To jednak koty mają w zwyczaju nosić różne rzeczy w zębach. Balbina też przynosi zabawki jako zachętę właśnie, niestety zazwyczaj ma na to ochotę o 7 rano i wskakuje z nimi do łóżka. A przy kąpielach towarzyszy zawsze, spaceruje po krawędzi wanny, czasem przechyla się i sięga łapką do wody, zawsze boję się że wpadnie tam jak jak jestem w wannie a to już może dla mnie nie być śmieszne... :)
Awatar użytkownika
Masza

sandra pisze:Sliczna i mądra koteczka <zakochana> Niech zdrowo rośnie <serce> I prosimy o duze ilości zdjec <mrgreen>
Swietnie aportuje, ten filmik z noszeniem wędki tez super <mrgreen> Mała spryciula <serce>
Dziękujemy :) Muszę dopiero nauczyć się umieszczać zdjęcia :) Za to mam jeszcze drugi filmik z aportowaniem:

https://www.youtube.com/watch?v=jRT1Ylc72Io
Awatar użytkownika
Truskawka
Agilisowy Rezydent

Post autor: Truskawka »

Słodka dziewczynka niech chowa się zdrowo. Mnie oprócz brytków bardzo podobają sie koraty i koty burmskie. Takie trochę przeciwieństwo naszych dostojnych brytyjczyków <mrgreen> .
Awatar użytkownika
Masza

Masza pisze:Balbina to kotka kartuska. I jest to moja druga kotka tej rasy. Na zdjęciu przy loginie jest Maszka, jej siostra. I to z Maszką jeszcze rejestrowałam się na tym forum.
Długo tu nie zaglądałam. Maszka niestety urodziła się się ze śmiertelną nieuleczalną wadą serca, żyła tylko rok i 5 dni, Pani Dorota zna sprawę. Wspominam o tym dlatego bo gdyby ktoś kiedykolwiek potrzebował porady w związku z Tetralogią Fallota u kota, to ja chętnie pomogę bo sporo przeszłam i nauczyłam się postępowania. Przy okazji zachęcam wszystkich żeby co roku wykonywali swoim kotom echo serca, najlepiej u lekarza ze specjalnością kardiologii weterynaryjnej. Większość chorób serca można skutecznie leczyć a niektóre wady u kotów operuje się. Wprawdzie w Polsce lekarze nie chcą operować kocich serduszek ale już np. w Czechach tak, i dobry kardiolog potrafi to zorganizować. Taka sytuacja była u Maszki, gdyby nie to że wada była absolutnie nieoperacyjna to nasza Pani doktor zorganizowałaby nam operację w którejś z klinik czeskich. Przy okazji chciałabym pozdrowić naszą kardiolog bo dr Mirka Ziemba to najlepszy lekarz z jakim miałam do czynienia :) Jeśli ktoś poszukuje kardiologa to dr Mirkę polecam wszystkim. To nie tylko doskonały fachowiec ale przede wszystkim cudowna osoba :)
No ale dość smutnych tematów bo przyszło nowe... Maszka odeszła a na drugi dzień urodziła się Balbina, tak jakby zamieniły się. Jest całkowicie zdrowa. Teraz dmucham już na zimne i chociaż miała niedługo po urodzeniu zrobione echo, to zrobiliśmy drugi raz przed sterylizacją.
Masza miała mnóstwo zdjęć, a z Balbiną dla odmiany, poszłam w filmowanie :) Pozwolę sobie co jakiś czas zamieszczać te ciekawsze.
Jeśli ktoś nosi się z zamiarem zakupu kota kartuskiego to również chętnie podpowiem gdzie najlepiej :)

W imieniu swoim i kotów kartuskich, dziękuję wszystkim za miłe słowa na forum dla brytków :)! I oczywiście Pani moderator za kosmetykę linków :)
Zaktualizowałam avatar, to już Balbina :)
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Cześć Balbinko :)
Ślicznotka z ciebie <zakochana>
Awatar użytkownika
Masza

asiak pisze:Cześć Balbinko :)
Dziękujemy :) Twoje koty to rosyjskie?
Awatar użytkownika
Masza

Powiedzcie mi proszę jak umieścić w podpisie ten kalendarzyk który liczy wiek kota bo mam z tym problem. Nie pokazuje mi się obrazek tylko zostaje lokalizacja?
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Masza pisze:
asiak pisze:Cześć Balbinko :)
Dziękujemy :) Twoje koty to rosyjskie?
Tak... :-)
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Już się przenoszę, zapomniałam, że Balbina to kartuz <lol> Musi Pani pamiętać, że one zawsze wyglądają na takie odrobinę nieproporcjonalne. Stosunkowo duże korpusy na nie najgrubszych nogach :) Nie może też Pani kierować się za bardzo wagą, bo kartuz jest bardzo mocno umięśniony, a mięśnie ważą. Na filmiku Balbina wygląda świetnie, a nawet szczupło, nie wiem, jak wygląda teraz :)
Awatar użytkownika
KAnia

Post autor: KAnia »

Obejrzałam filmiki, zakochałam się w Balbinie <serce>
Zablokowany