Khaleesi & Mordimer
- fado123
- Agilisowy Rezydent
Re: Khaleesi & Mordimer
No remonty nic miłego ,ale koty zrelaksowane 
- Kasik
- Agilisowy Rezydent
Jak dla mnie, koty czysciutke, ale z Khaleesi jaka piękna pyzunia
Monia, a co Wy malujecie na tej jednej ścianie tyle czasu? Panoramę Racławicką czy coś
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
W sumie to blisko jesteś...
Remont był całkowicie nieplanowany, bo któregoś dnia zobaczyłam zacieki na ścianie, zgłosiliśmy to i ekipa od dewelopera przyszła naprawić. Wykuli na ścianie wzory, coś na kształt run nordyckich... zabezpieczyli, zatynkowali, pomalowali. I tu się zaczyna dramat w 4 aktach.
Akt 1. Wszystko zrobione, ale zapomnieli, że na ścianie wcześniej była gładź (w sztucznym świetle wszystkie te runy były doskonale widoczne)
Akt 2. Przyszli położyć gładź, ale zrobili to na poprzednio już położoną warstwę farby, więc zrobiły się bąble na ścianach.
Akt 3. Przyszli zlikwidować bąble, zrobili i pomalowali na nowo, ale zanim farba zdążyła wyschnąć to odeszła od ściany.
Akt 4. Przyszli i zdarli wszystko do pierwszego tynku, położyli nową gładź, malowanie dopiero po weekendzie. Mam nadzieję, że aktu 5 nie będzie......
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Rany boskie... pozabijałabym... wzrokiem
Monia, współczuję!
Monia, współczuję!
- Jaskier
- Agilisowy Rezydent
Program "Usterka" czy co...?MoniQ pisze: ↑12 kwie 2019, 08:47W sumie to blisko jesteś...
Remont był całkowicie nieplanowany, bo któregoś dnia zobaczyłam zacieki na ścianie, zgłosiliśmy to i ekipa od dewelopera przyszła naprawić. Wykuli na ścianie wzory, coś na kształt run nordyckich... zabezpieczyli, zatynkowali, pomalowali. I tu się zaczyna dramat w 4 aktach.
Akt 1. Wszystko zrobione, ale zapomnieli, że na ścianie wcześniej była gładź (w sztucznym świetle wszystkie te runy były doskonale widoczne)
Akt 2. Przyszli położyć gładź, ale zrobili to na poprzednio już położoną warstwę farby, więc zrobiły się bąble na ścianach.
Akt 3. Przyszli zlikwidować bąble, zrobili i pomalowali na nowo, ale zanim farba zdążyła wyschnąć to odeszła od ściany.
Akt 4. Przyszli i zdarli wszystko do pierwszego tynku, położyli nową gładź, malowanie dopiero po weekendzie. Mam nadzieję, że aktu 5 nie będzie......

- Becia
- Agilisowy Rezydent
To mocno trzymam kciuki, żeby piątego aktu nie było

- Luinloth
- Agilisowy Rezydent
U mnie ta ekipa, którą ostatecznie zwolniłam
zrobiła coś podobnego:
- położyli gładź (średnio ładnie, miałam wiele zastrzeżeń, ale powiedzmy, że położyli)
- skuli ścianę z drugiej strony, by przełożyć kaloryfer, przy czym odpadł kawał tynku
- POMALOWALI TO
- na pytanie "wtf, pomalowaliście tę dziurę a jeszcze nie jest załatana?!" kazali się nie wp
dalać 
- położyli gładź (średnio ładnie, miałam wiele zastrzeżeń, ale powiedzmy, że położyli)
- skuli ścianę z drugiej strony, by przełożyć kaloryfer, przy czym odpadł kawał tynku
- POMALOWALI TO
- na pytanie "wtf, pomalowaliście tę dziurę a jeszcze nie jest załatana?!" kazali się nie wp
- Jaskier
- Agilisowy Rezydent
- yamaha
- Genius Loci
u nas niewiele lepiej
Fachowcy polozyli kafle, a ze polozyli KRZYWO, to pomarudzilismy.
Jak pomarudzilismy, to przyszli poprawic.
Poprawili.
Kafle proste, ale fugi przy tych popoprawianych W INNYM kolorze niz reszta
(i to tak porzadnie innym, nie ze pol odcienia
Szef z firmy w tym tygodniu byl, jak zobaczyl, to wlasnym oczom nie wierzyl
Beda skuwac i robic nowe
- Kasik
- Agilisowy Rezydent
Monia
pogonilabym w pizdu za przeproszeniem, wzięła ekipę, poprosiła o wystawienie rachunku i zaniosla deweloperowi. Naprawdę dramat 

Gratuluję cierpliwości
Od razu mi się cieplej na sercu zrobiło, że nie jesteśmy sami tacy ostatniyamaha pisze: ↑12 kwie 2019, 19:27![]()
u nas niewiele lepiej![]()
Fachowcy polozyli kafle, a ze polozyli KRZYWO, to pomarudzilismy.
Jak pomarudzilismy, to przyszli poprawic.
Poprawili.
Kafle proste, ale fugi przy tych popoprawianych W INNYM kolorze niz reszta![]()
(i to tak porzadnie innym, nie ze pol odcieniapoczatkowa wersja jest prawie biala a ta nowa ciemnoszara
)
Szef z firmy w tym tygodniu byl, jak zobaczyl, to wlasnym oczom nie wierzyl![]()
![]()
![]()
Beda skuwac i robic nowe![]()
Gratuluję cierpliwości